Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012

Εσύ με ποιόν είσαι;


 


 

Εκείνοι και οι Άλλοι.

 Οι Πολλοί και οι Λίγοι.  Οι Αγωνιστές της ζωής και οι Βολεμένοι.Οι Εργαζόμενοι σκληρά και οι Ανεπάγγελτοι. Οι Ειλικρινείς και οι Ψεύτες. Οι Σεμνοί και οι Αλαζόνες. Οι Λεβέντες και οι Κότες. Οι Έξυπνοι και οι Εξυπνάκηδες. Οι Νομοταγείς και οι Παράνομοι. Οι Ικανοί και οι Ανίκανοι. Οι Εγκεφαλικοί και οι Μπλαμπλάδες. Οι Ολιγαρκείς και οι Άπληστοι. Οι Σοβαροί και οι Σοβαροφανείς. Οι Κύριοι και οι Γελοίοι. Οι Ειρηνιστές και οι Πολεμοκάπηλοι Οι Ανθρωπιστές και οι Στατέτοια τους.

Εκείνοι οι Πολλοί οι Αγωνιστές οι Εργαζόμενοι οι Ειλικρινείς οι Σεμνοί οι Λεβέντες οι Έξυπνοι οι Ικανοί οι Εγκεφαλικοί οι Νομοταγείς οι Ολιγαρκείς οι Σοβαροί οι Κύριοι οι Ειρηνιστές οι Ανθρωπιστές.

ΚΑΙ
οι Άλλοι οι Λίγοι οι Βολεμένοι οι Ανεπάγγελτοι οι Ψεύτες οι Αλαζόνες οι Κότες οι Εξυπνάκηδες οι Ανίκανοι οι Μπλαμπλάδες οι Παράνομοι οι Άπληστοι οι Σοβαροφανείς οι Γελοίοι οι Πολεμοκάπηλοι οι Στατέτοια τους.
 
Κάτι παίζεται μεταξύ τους. Πάμε στοίχημα τι;
Ένας από τους δύο λέγεται και τροπικός κυκλώνας. Πάμε στοίχημα ποιός;

 

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

... Και μία παρότρυνση από Heliotypon

 
 
                              Οι ενέργειές μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες
 
Το είχα αναρτήσει πριν περίπου δύο χρόνια. Βλέποντας χτες μια συμπατριώτισά μας στο ταμείο μεγάλου καταστήματος να έχει αγοράσει ένα σωρό εισαγόμενα και μάλιστα απ' αυτά που έχουν θαυμάσια Ελληνικά αντίστοια (π.χ. νερό, σόδες, τυριά, μέλι, χαρτί WC, κ.α.), σκέφτηκα να το επαναλάβω.

Μετά από όσα μας συμβαίνουν, μετά από την συνειδητοποίηση ότι το χρήμα που βρίσκεται στη χώρα μας δεν είναι ανεξάντλητο, αλλά καθημερινά ελαττώνεται, αποφάσισα να κάνω μιά καμπάνια στο διαδίκτυο, δηλαδή εδώ, στο “Μουνί”, καθώς και σε άλλα μπλογκάκια που μπορώ να αφήσω σχετικό μήνυμα.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, από ‘δω κι εμπρός, προσπαθήστε να υποστηρίξετε τα Ελληνικά προϊόντα κόντρα στα εισαγόμενα. ‘Εχουμε, (ακόμα) κάποια θαυμάσια Ελληνικά προϊόντα που είναι κρίμα να τα σνομπάρουμε. Είναι κρίμα να αγοράζουμε εισαγόμενμα λαχανικά, φρούτα, τυριά, ψωμιά, αλαντικά, γαλακτοκομικά, κρέατα, μέλι, γλυκά, απορρυπαντικά, σαπούνια, χαρτικά, πλαστικά, υφάσματα, παπούτσια, καλλυντικά, ενδύματα, έπιπλα, κλπ, εφ’ όσον υπάρχουν Ελληνικές επιχειρήσεις που (ακόμα) παράγουν καλής ποιότητας τέτοια. Συλλογιστείτε ότι κάθε Ευρώ που φεύγει από τη χώρα φέρνει πιο κοντά στην ανεργία έναν φίλο ή συγγενή σας, πιο κοντά στη φτώχεια και πιο κοντά στο λουκέττο μιά Ελληνική επιχείρηση! Το παλιό σύνθημα (που δεν ξέρω γιατί το ξέχασε η κυβέρνηση): Σκεφτείτε Ελληνικά είναι και πάλι εξαιρετικά επίκαιρο. Θα μου πείτε τα εισαγόμενα είναι, πολύ συχνά, πιο φθηνά από τα Ελληνικά. Σωστό είναι αυτό, αλλά θα δείτε ότι και η ποιότητα αυτών των ειδών δεν είναι πάντα η καλλίτερη.

Πρόσφατα προσπάθησα να βρω ένα σαμπουάν που να μην είναι εισαγόμενο. Παιδεύτηκα, βέβαια, αλλά τελικά βρήκα μόνο ένα! Και το αγόρασα. Κάντε το ίδιο. Βρήτε προϊόντα που να γράφει στη συσκευασία τους ότι “Παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα”.

Και δεν χρειάζεται να πάτε σε άλλη χώρα για διακοπές. ‘Εχουμε μια θαυμάσια χώρα που σίγουρα δεν την έχουμε δει όλη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από Ελβετία, Αυστρία, Αγγλία, Μπαλί, Ταϊλάνδη και άλλους προορισμούς της μόδας και της …σνομπαρίας! Ενισχύστε τον τουρισμό μας και βοηθήστε να μην χρεωκοπήσουν ξενοδοχεία, στιατόρια και άλλες επιχειρήσεις που εξυπηρετούντ ον τουρισμό. Βοηθήστε να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις επιχειρήσεις. ‘Αλλωστε συγγενείς και φίλοι σας είναι όλοι αυτοί.

Κι όταν η καμπάνα χτυπάει για τον γείτονα χτυπάει ταυτόχρονα και για σένα.

Παρακαλώ όλους/ες να διαδώσουν τα παραπάνω με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούν, είτε αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο στο Blog τους, είτε με παραπομπή, η σύνδεσμο. Δεν με ενδιαφέρει να γίνει αναφορά στην πηγή.


heliotypon | October 26, 2012 at 7:40 am | Categories: Uncategorized | URL: http://wp.me/p1haN-B1

Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012

Περί εκδόσεων ο λόγος...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για όσους ενδιαφέρονται, ορίστε μια καλή επιλογή...
Εκδόσεις Σαϊταhttp://www.saitapublications.gr/p/scripta-manent.html


Τα «Σύνεργα» του Ευάγγελου Ι. Τζάνου, μια συλλογή 20 διηγημάτων ξεκίνησε σήμερα το ελεύθερο ταξίδι της στο διαδίκτυο από τις Εκδόσεις Σαΐτα!

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ψηφιακό βιβλίο από τη διεύθυνση http://www.saitapublications.gr/2012/10/ebook.2.html (σε μορφή .pdf και .ePub) ή να το διαβάσετε σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο, μέσω της διεύθυνσης: http://issuu.com/saita.publications/docs/synerga/

Το σχετικό Δελτίο Τύπου έχει αναρτηθεί στην ενότητα «Δελτία Τύπου» που υπάρχει στην ιστοσελίδα των Εκδόσεών μας.

Επίσης...

 
Το μυθιστόρημα «Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή» του Λευτέρη Κρητικού ξεκίνησε σήμερα το ελεύθερο ταξίδι του στο διαδίκτυο από τις Εκδόσεις Σαΐτα!
 
Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ψηφιακό βιβλίο από τη διεύθυνση http://www.saitapublications.gr/2012/10/ebook.3.html (σε μορφή .pdf και .ePub) ή να το διαβάσετε σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο, μέσω της διεύθυνσης: http://www.issuu.com/saita.publications/docs/xoris_simeia_stixeos_siopi

Το σχετικό Δελτίο Τύπου έχει αναρτηθεί στην ενότητα «Δελτία Τύπου» που υπάρχει στην ιστοσελίδα των Εκδόσεών μας.
 
 

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2012

Έχεις γράμμα...








                                                                                                                                                                                                                                                   Τον 

                                    ΠΡΟΣ

                                    Τον κ. Τζάμπα Μάγκα
                                    Την κ. Ωραία Κοιμωμένη


Αγαπητοί κύριοι,

Στα πλαίσια των μέτρων αναμόρφωσης της ελληνικής κοινωνίας,
με  σκοπό να συμβάλλουμε στην είσοδό σας στον παράδεισο,
βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχετε επιλεγεί ως ένας από τους απολυόμενους, από τη θέση που κατείχατε στο τσιφλίκι μας τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Σας συγχαίρουμε θερμά για την επιλογή σας και επισημαίνουμε τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν την ανωτέρω πράξη.
1) Άπειρος ελεύθερος χρόνος
2) Απαλλαγή από το πρωινό ξύπνημα και απίθανες ξάπλες
3) Απεμπλοκή από το διεφθαρμένο χρήμα
4) Δίαιτα αποτοξίνωσης
5) Επιστροφή στη φύση και διαμονή σε οικολογική κατοικία (κοινώς Αντίσκηνο)
6) Δωρεάν γυμναστικές ασκήσεις για τη συγκομιδή βρούβας και λοιπών χορταρικών
7) Απελευθέρωση του πνεύματος από άχρηστες γνώσεις (όσα λιγότερα μαθαίνει ο πολίτης, τόσο καλύτερα)
8) Διαζύγιο από το ΕΣΥ (χωριστά κι αγαπημένοι με γιατρούς και λοιπούς θεραπευτές)
9) Διάλυση του επιβλαβούς θεσμού της οικογένειας και επανάκτηση του πολύτιμου αγαθού της ελευθερίας σας
10) Εγγύηση για μηδενική πιθανότητα ανεύρεσης της καταραμένης εργασιακής απασχόλησης, τα επόμενα εκατό χρόνια 

Κατόπιν των ανωτέρω, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι συκοφαντίες της ιστορίας εναντίον σας, περί ανεξάρτητων και επαναστατημένων Ελλήνων (του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει και τα λοιπά), έχουν καταρριφθεί παντελώς και ουδεμία κατηγορία σας βαρύνει.
Τυπικά σας ενημερώνουμε ότι για τυχόν ενστάσεις μπορείτε ν’ απευθύνεστε στη ΜΗ Κυβέρνηση της χώρας σας. 
Σας ευχόμαστε και εις χειρότερα.

Υπογραφή
Τα αφεντικά της προαναφερθείσης.




     

Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2012

Αγαπητοί Αυτοαποκαλούμενοι Φιλόζωοι...









Πρώτον έρχομαι να ερωτήσω δια την καλή σας υγείαν, τη δική σας και των συγκατοικιδίων σας, δεύτερον να σας ενημερώσω πως εγώ το εγκεφαλικό το γλύτωσα, δεν ξέρω τι έκανε η Πιπίτσα,  και τρίτον, να σας εξιστορήσω τα της χθεσινής μου ημέρας...

Προ μίας εβδομάδος, ήρθε η πρωτοξαδέλφη μου η Kyllie από το Sidney να επισκεφθεί τα πάτρια και είπα να την περιποιηθώ, να της δείξω και τα αξιοθέατα, ως περήφανη πολίτις του Δήμου μου που είμαι, το δηλώνω.

Χθες το πρωί, δρόμο παίρνουμε και δρόμο αφήνουμε, Oh my God, what a nice town, έλεγε και ξαναέλεγε η ξαδέρφη που εκφράζεται καλύτερα στην ξένη γλώσσα.

Yes, yes, έλεγα εγώ και πάνω στο τρίτο yes πατάω σε κάτι μαλακό,

Σκύβω να δω, σκύβει και η Kyllie, είχα πατήσει εντελώς κατά λάθος κάτι σκυλοκακούλια, τόσα δα.

What is this, με ρωτάει με ηλίθιο βλέμμα, τι να της πω εγώ τώρα, κι αν δεν έχουν σκυλιά στην Αουστράλια.

Δε δίνω σημασία, πάμε παρακάτω, τρώει μια γλίστρα η Kyllie, σκύβουμε κι οι δύο, είχε πατήσει πάνω σε ίδιας σύνθεσης πράγματα, λίγο μεγαλύτερα από τα δικά μου.

Oh my God, το χαβά της εκείνη, μόνο που τώρα συμπλήρωσε. It’s impossible!

             Παίρνω ανάποδες εγώ, έτσι μούρθε να της πω, γιατί χριστιανή μου, αλλιώτικα είναι τα δικά σας τα αυστραλέζικα, αλλά σεβάστηκα τον Ξένιο Δία.

Συνεχίζουμε τη βόλτα μας, της έδειξα το Αλκαζάρ, το Αρχαίο Θέατρο, το Μύλο, το Φρούριο, μένει έκθαμβη η Kyllie, (όχι τι νόμιζε), κοιτούσε μια πάνω ψιθυρίζοντας perfect perfect,  μια στο πεζοδρόμιο με τη λέξη unbelievable, αν θυμάμαι καλά.

             Τα είδαμε όλα, λέμε να γυρίσουμε στο σπίτι.

             Στο δρόμο συναντήσαμε καινούργια μαγαζιά, αυτοκίνητα, μηχανάκια, γνωστούς και αγνώστους, κυρίες και κυρίους που είχαν βγάλει βόλτα τα σκυλάκια τους, άλλοι περπατούσαν άλλοι καθόταν και άλλα σκυλάκια έκαναν κακούλια τους.  

             Σε μια στιγμή σταματάει απότομα η Kyllie, call the police-call the police, φωνάζει, τρομάζω εγώ, τι έγινε Παναγιά μου και τι μου λέει η αθεόφοβη, μεταφρασμένα σας τα μεταφέρω τώρα.

             Στραβή είσαι και δεν βλέπεις το σκυλί που χ…ει  στη μέση του δρόμου, πρέπει να συλληφθεί αμέσως ωρίεται η Kyllie.

             Ωχ περίπτωση Ψυχιατρικόπουλου σκέφτομαι, γίνεται μεταξύ μας ένας διάλογος του τύπου και πού χ..ουν τα δικά σας και μου κάνει ένα μάθημα, ποια τώρα, η Καλλιόπη που τη φωνάζαμε Πιπίτσα  που πήγε στην Αυστραλία και έγινε Kyllie, το εξής 

               Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου λέει, εκεί που οι φιλόζωοι δεν είναι φιλόζωοι-μαϊμούδες και που οι άνθρωποι αγαπούν την πόλη τους και νοιάζονται για τον διπλανό τους λέει, όταν βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα αξεσουάρ ξαναλέει, δηλαδή σκούπα, φαράσι και σακούλα, να τα χαίρονται λέω κι εγώ, για να καθαρίζουν αυτά που κάνουν τα ζωάκια τους και τι μας νοιάζει εμάς, ξαναλέω εγώ.

Αλλιώς, είπε κι αυτό η Πιπίτσα, τι τα θέλουν τα ζωάκια, μια χαρά τα αντικαθιστούν οι ίδιοι. Αυτό να το τονίσεις στους συμπολίτες σου!

               Το μάτι της Πιπίτσας είχε αγριέψει, της το υποσχέθηκα τι να κάνω, καθένας με την τρέλα του και άλλος με τη γκρίνια του και θα επανέλθω να δω αν πήρατε το μήνυμα της Πιπίτσας...