Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

... Και μία παρότρυνση από Heliotypon

 
 
                              Οι ενέργειές μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες
 
Το είχα αναρτήσει πριν περίπου δύο χρόνια. Βλέποντας χτες μια συμπατριώτισά μας στο ταμείο μεγάλου καταστήματος να έχει αγοράσει ένα σωρό εισαγόμενα και μάλιστα απ' αυτά που έχουν θαυμάσια Ελληνικά αντίστοια (π.χ. νερό, σόδες, τυριά, μέλι, χαρτί WC, κ.α.), σκέφτηκα να το επαναλάβω.

Μετά από όσα μας συμβαίνουν, μετά από την συνειδητοποίηση ότι το χρήμα που βρίσκεται στη χώρα μας δεν είναι ανεξάντλητο, αλλά καθημερινά ελαττώνεται, αποφάσισα να κάνω μιά καμπάνια στο διαδίκτυο, δηλαδή εδώ, στο “Μουνί”, καθώς και σε άλλα μπλογκάκια που μπορώ να αφήσω σχετικό μήνυμα.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, από ‘δω κι εμπρός, προσπαθήστε να υποστηρίξετε τα Ελληνικά προϊόντα κόντρα στα εισαγόμενα. ‘Εχουμε, (ακόμα) κάποια θαυμάσια Ελληνικά προϊόντα που είναι κρίμα να τα σνομπάρουμε. Είναι κρίμα να αγοράζουμε εισαγόμενμα λαχανικά, φρούτα, τυριά, ψωμιά, αλαντικά, γαλακτοκομικά, κρέατα, μέλι, γλυκά, απορρυπαντικά, σαπούνια, χαρτικά, πλαστικά, υφάσματα, παπούτσια, καλλυντικά, ενδύματα, έπιπλα, κλπ, εφ’ όσον υπάρχουν Ελληνικές επιχειρήσεις που (ακόμα) παράγουν καλής ποιότητας τέτοια. Συλλογιστείτε ότι κάθε Ευρώ που φεύγει από τη χώρα φέρνει πιο κοντά στην ανεργία έναν φίλο ή συγγενή σας, πιο κοντά στη φτώχεια και πιο κοντά στο λουκέττο μιά Ελληνική επιχείρηση! Το παλιό σύνθημα (που δεν ξέρω γιατί το ξέχασε η κυβέρνηση): Σκεφτείτε Ελληνικά είναι και πάλι εξαιρετικά επίκαιρο. Θα μου πείτε τα εισαγόμενα είναι, πολύ συχνά, πιο φθηνά από τα Ελληνικά. Σωστό είναι αυτό, αλλά θα δείτε ότι και η ποιότητα αυτών των ειδών δεν είναι πάντα η καλλίτερη.

Πρόσφατα προσπάθησα να βρω ένα σαμπουάν που να μην είναι εισαγόμενο. Παιδεύτηκα, βέβαια, αλλά τελικά βρήκα μόνο ένα! Και το αγόρασα. Κάντε το ίδιο. Βρήτε προϊόντα που να γράφει στη συσκευασία τους ότι “Παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα”.

Και δεν χρειάζεται να πάτε σε άλλη χώρα για διακοπές. ‘Εχουμε μια θαυμάσια χώρα που σίγουρα δεν την έχουμε δει όλη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από Ελβετία, Αυστρία, Αγγλία, Μπαλί, Ταϊλάνδη και άλλους προορισμούς της μόδας και της …σνομπαρίας! Ενισχύστε τον τουρισμό μας και βοηθήστε να μην χρεωκοπήσουν ξενοδοχεία, στιατόρια και άλλες επιχειρήσεις που εξυπηρετούντ ον τουρισμό. Βοηθήστε να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις επιχειρήσεις. ‘Αλλωστε συγγενείς και φίλοι σας είναι όλοι αυτοί.

Κι όταν η καμπάνα χτυπάει για τον γείτονα χτυπάει ταυτόχρονα και για σένα.

Παρακαλώ όλους/ες να διαδώσουν τα παραπάνω με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούν, είτε αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο στο Blog τους, είτε με παραπομπή, η σύνδεσμο. Δεν με ενδιαφέρει να γίνει αναφορά στην πηγή.


heliotypon | October 26, 2012 at 7:40 am | Categories: Uncategorized | URL: http://wp.me/p1haN-B1

Δεν υπάρχουν σχόλια: