Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Μισανθρωπία μεταμφιεσμένη...

Φιλανθρωπία... 
Η λέξη με ανατριχιάζει. 
Την έχουν καπηλευθεί, την έχουν μεταλλάξει και σήμερα είναι ψεύτρα, είναι μεταμφιεσμένη, χρησιμοποιείται κατ' ευφημισμόν, καθρέφτης παρηκμασμένης, καθυστερημένης και παρανοϊκής κοινωνίας. 
Σημαίνει "μισανθρωπία"
Οργανώσεις, σύλλογοι, με αγαθές πιθανόν προθέσεις, πιασμένοι ωστόσο στα δίχτυα της παραπληροφόρησης και της παραπλάνησης, επαγγελματίες φιλάνθρωποι που απλά και ψυχρά κάνουν τη δουλειά τους τσεπώνοντας αδρά,  στο όνομα μιας και μόνο λέξης. 
Οι συσκευασίες με τα τρόφιμα που κραυγαλέα φορτώνονται στα απελπισμένα απλωμένα χέρια και τα άχρηστα ρούχα που ταπεινώνουν και εξαθλιώνουν τον άνθρωπο, έχουν αντικαταστήσει το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωσή του. 
Ρύζια, μακαρόνια και κουρέλια της μανιασμένα καταναλωτικής εποχής, γίνονται το άλλοθι της πολιτείας που απροκάλυπτα παρανομεί, εκβιάζει, ληστεύει, τρομοκρατεί και βάναυσα επιτίθεται  εναντίον της κοινωνίας, προς μεγάλη ικανοποίηση της μισάνθρωπης δίψας του συνήθους επιτήδειου που του χαρίζει την ηδονή της εγωπαθητικής υπεροχής.
Μια υγιής κοινωνία θ' αγκάλιαζε την αξιοπρεπή και ηθική έννοια της αλληλεγγύης που σεμνά, σιωπηρά θα ήταν πρόθυμη να συμπαρασταθεί και ν' ανακουφίσει τον συνάνθρωπο, και θ' απέρριπτε μετά βδελυγμίας τις αισχρές πράξεις της φιλανθρωπίας του σήμερα... 
'Οποιος διεκδικεί τον τίτλο του φιλάνθρωπου με την πραγματική (και χαμένη) έννοια της λέξης, ας προσφέρει, ας διεκδικήσει, ας απαιτήσει δικαιοσύνη, εργασία, υγεία, παιδεία, ψυχαγωγία για τον λιγότερο προνομιούχο, από τις βδέλλες και τους Καλιγούλες αυτού του κόσμου...6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα ποτέ θα ξεχάσω το νούμερο επώνυμο παπούτσι της φιλάνθρωπης συμμεθητριας μου όντας κιλα ανθρωπάκι και φορώντας 29 νούμερο
να εισαι καλα
αγγελικη

apinkdreamer είπε...

εχεις απολυτο δικιο...δυστυχως...
καλες γιορτες να εχεις!

to alataki είπε...

ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Αγγελική μου να το θυμάσαι μόνον για να μην επιτρέψεις να επαναληφθεί.
Σε φιλώ


APINKDREAMER
Ευχαριστώ χρυσό μου, επίσης...

negentropist είπε...

Συμφωνώ σε όλα Ιωάννα ..

Merry Christmas, Baby

Σου εύχομαι να περνάς καλά και να έχεις ένα 2013 σύμφωνα με τις επιθυμίες σου !

Φιλιά

:)

Χαρά Θ. είπε...

˛.°★。˛ °.★** **★* *˛.
……………….*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*…………………….
…………..*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*…………..
…………. ˛°./• ‘♫ ‘ •\.˛*./______/~\*. ˛*.。…..
……….. *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ ……..
¯˜”*°••°*”˜¯`´¯˜”*°••°*”˜¯ `¬´¯˜”*°´¯˜”*

καλα χριστουγεννα με υγεια & αγαπη,ιΩΆΝΝΑ ΜΟΥ

to alataki είπε...

Negentropist
Σ' ευχαριστώ Neggy μου και για την αφιέρωση. Καλή χρονιά και σε σένα...

Χαρά
Χαρά μου, τι ωραία κόλπα είναι τούτα;
Σου εύχομαι μια γλυκύτατη χρονιά...